fogászati kezeléseink

 

Fogászati CT vizsgálat

3D röntgen, Cone Beam

 

A modern fogászati és szájsebészeti beavatkozások pontos kivitelezéséhez nélkülözhetetlen a legfejlettebb képalkotó eljárások használata. A digitális képalkotás legújabb módszere a Cone Beam CT-vel végzett 3 dimenziós felvétel, amely milliméter pontos képet ad az emberi koponyában található anatómiai képletekről, alig fél perces felvételi idő alatt és az eddigi legkisebb sugárterhelés mellett. Ezek ismeretében olyan pontos kezelési tervet készíthet a fogorvos, amelynek birtokában teljesen kizárhatja egy-egy fogászati beavatkozás során felmerülő vészhelyzet kialakulását. Ilyen például a foghúzás során előforduló idegsérülés, ami arcbénulást is okozhat.

Amennyiben fogászati implantátumok behelyezésére CT felvétel alapján kerül sor, az orvos által előzetesen elvégzett terv alapján, a műtéti idő akár negyedére is lerövidül, ami növeli a páciens komfortérzetét.

A 3D CT felvétel által kapott sorozatmetszeteken milliméter pontosan bemérhető az állcsont vastagsága, amivel eddig lehetetlennek tűnő implantációs esetek oldhatók meg. Bizonyos esetekben a mérések segítségével, akár az igen költséges csontpótló műtéteket is el lehet kerülni.

A CT felvétel továbblépést jelent a fogszabályozási tervek előkészítésében is, mivel 3 dimenzióban látjuk az elmozdításra váró fogak helyzetét.

Jól használható egy-egy kompikáltabb gyökérkezelés esetén is, és nem utolsó sorban a góckutatásban igen pontosan láthatóak a gyulladásos képződmények helyzetei. Rendelőnkben az Önök rendelkezésére áll ez a csúcstechnológia, amely leginkább a páciensek érdekeit kívánja szolgálni.

 

ELDENT
Fogászati és implantológiai Centrum


Székesfehérvár

– 8000 Székesfehérvár, Berényi út 33.
– Google térkép megtekintése »
– telefon 00 36 (22) 501 008, (22) 503 073
– eldent@eldent.hu
– Rendelési idő
– Hétfőtől-péntekig 08:00-21:00 óráig.
– Szombat, vasárnap: 08:00-20:00 óráig.


Budapest

– 1073 Budapest, Erzsébet körút 58. II. emelet
– Google térkép megtekintése »
– telefon 00 36 (1) 799 8888
– budapest@eldent.hu
– Rendelési idő
– Hétfőtől-csütörtökig 10:00-18:00 óráig,
– pénteken 10:00-14:00 óráig.

 


Eldent Fogászati és Implantológiai Centrum

Konzultációra kérjen időpontot online


Eldent fogászat

Fogászati és Implantológiai Centrum