fogászati kezeléseink

 

Fogszabályozás korhatár nélkül

felnőtt- és gyermek fogszabályozás

 

Napjainkban korosztálytól függetlenül szinte már divatnak számít a fogszabályozó készülék viselése. Míg korábban elsősorban a gyermekek körében terjedt el a fogszabályozás,ma már tudjuk, hogy a kezelésnél nincs felső korhatár. Az új eljárásoknak köszönhetően bármilyen életkorban dönthetünk a fogszabályozás mellett. A fogszabályozás azonban nem csak esztétikai szempontból fontos, legalább olyan jelentősége van a funkcionális rendellenességek kezelésének is. A fogazat szabálytalansága fogszuvasodás mellett fogágybetegséget,egyes fogak kilazulását,illetve állkapocs ízületi problémákat okozhat.

Az EL-DENT fogszabályozó szakorvosai a legmodernebb technikák és fogszabályozási rendszerek alkalmazásával segítenek Önnek a tökéletes és harmonikus mosoly elérésében.

A fogszabályozó kezeléseket általában az teszi szükségessé, hogy az állcsontok fejlődése nincs összhangban a fogak előretörésével, méretével, vagy azok helyzetével. A kezelés célja pontosan az, hogy a fogak helyét és/vagy helyzetét megváltoztatva, az állcsontok növekedését segítve, szebb és funkcióképesebb fogazat jöjjön létre.

A kezelési lehetőségek megbeszélésre személyes konzultáció szükséges, lehetőség szerint minél fiatalabb korban.  Ha lehet, akár a fogváltást megelőzően, 6 éves kor előtt.

A kezelés elhalasztása vagy teljes elmaradása az állapot súlyosbodását okozhatja.  Amint már említettük ez nem csak esztétikai hátrányt jelent, hanem fogászati betegséget, például fokozott fogszuvasodást, a fogak torlódását, fogínysorvadást, állkapocs ízületi betegséget is generálhat.

A kezelés fogszabályozó készülékkel történik, amelynek kivehető vagy beragasztott változatai vannak. Azt, hogy melyiket kell alkalmazni, az életkor és az adott fogazati eltérés dönti el. A fogszabályozó készüléket a kapott utasításoknak megfelelően kell használni, és időről-időre, átlagosan havonta – a készülék utánállítása, aktiválása céljából – kontrollvizsgálaton kell megjelenni.

A mai tudásunk szerint a felnőttkori fogszabályozásnak sincs semmi akadálya. Bár nagyon sok a tévhit és az ezzel kapcsolatos információk elérése nem volt egyszerű, a mai technikákkal bármely korosztály részére elérhető egy sikeres fogszabályozó kezelés. Legjobb tudásunk szerint azon vagyunk, hogy a legkényelmesebb megoldást ajánljuk és a  kezelésekkel ne befolyásoljuk a páciensek életvitelét.  A kezelés eredményeként teljesen megváltozik a fogazat esztétikája és funkciója.

Ne felejtsük tehát, hogy a fogszabályozásnak nincs felső korhatára, ezért soha nem késő elkezdei.

A fogszabályozó kezelés sikerességét az orvos és a páciens közötti szoros együttműködés segíti. A kezelés idejéről a kezelőorvos felvilágosítást ad minden esetben. Egyedi esetekben a fogszabályozó kezelést fogeltávolítással kell kombinálni.

Fogazatunk esztétikája növeli önbizalmunkat, javítja életminőségünket!

Fogszabályozás korhatár nélkül

 

ELDENT
Fogászati és implantológiai Centrum


Székesfehérvár

– 8000 Székesfehérvár, Berényi út 33.
– Google térkép megtekintése »
– telefon 00 36 (22) 501 008, (22) 503 073
– eldent@eldent.hu
– Rendelési idő
– Hétfőtől-péntekig 08:00-21:00 óráig.
– Szombat, vasárnap: 08:00-20:00 óráig.


Budapest

– 1073 Budapest, Erzsébet körút 58. II. emelet
– Google térkép megtekintése »
– telefon 00 36 (1) 799 8888
– budapest@eldent.hu
– Rendelési idő
– Hétfőtől-csütörtökig 10:00-18:00 óráig,
– pénteken 10:00-14:00 óráig.

 


Eldent Fogászati és Implantológiai Centrum

Konzultációra kérjen időpontot online


Eldent fogászat

Fogászati és Implantológiai Centrum