CT diagnosztika


3D Cone Beam CT Diagnosztika

Az EL-DENT Szájsebészeti és Implantológiai Centrumban a legmodernebb fogászati CT berendezés működik ,aminek a használatával forradalmi előrelépés történt a szájsebészeti és implantációs műtétek megtervezésében , megoldásában és kivitelezésében. A modern fogászati, szájsebészeti és implantációs beavatkozások pontos kivitelezéséhez ma már nélkülözhetetlen a legfejlettebb 3 dimenziós képalkotó eljárások használata. A mai digitális világban a fogászat sem maradhat ki a technikai fejlődésből, amelyben az EL-DENT Szájsebészeti és Implantológiai Centrum élen járva részt vesz, lépést tartva a digitalizációval és modernizációval, mindezt a hozzánk forduló és bennünk megbízó páciensek érdekében. A digitális képalkotás legújabb módszere a Cone Beam CT-vel végzett 3 dimenziós felvétel, amely milliméter pontos képet ad az emberi koponyában található anatómiai képletekről, alig fél perces felvételi idő alatt és az eddigi legkisebb sugárterhelés mellett. Ezek ismeretében olyan pontos kezelési tervet készíthet a fogorvos, a szájsebész, az implantológus, amelynek birtokában teljesen kizárhatja egy-egy fogászati, szájsebészeti, implantológiai beavatkozás során felmerülő vészhelyzet kialakulását. Így lehet elkerülni biztonságosan és fájdalom mentesen például a foghúzás, fogműtét, foggyökér beültetés, bölcsességfog eltávolítás  során előforduló idegsérüléseket, nem kívánatos utófájdalmakat, komplikácókat, amik akár arcbénulást is okozhatnak.

Amennyiben szájsebészeti beavatkozásokra, fogászati implantátumok behelyezésére (foggyökér beültetés), CT felvétel alapján elkészült tervek szerint kerül sor, a jól képzett fogorvos, szájsebész, implantológus tudását hozzáadva, előzetesen elvégzett terv alapján, a műtéti idő akár negyedére is lerövidül, komplikációktól mentes lesz, ami növeli a páciens komfortérzetét és biztonságát.

3D Cone Bean CT felvétel által kapott sorozatmetszeteken milliméter pontosan bemérhető az állcsont vastagsága, a csont szerkezete, aminek segítségével eddig lehetetlennek tűnő implantációs esetek oldhatók meg. Bizonyos esetekben a mérések segítségével, akár az igen költséges csontpótló műtéteket is el lehet kerülni. Nagy pontossággal meg lehet tervezni a fogpótlás elkészítéséhez feltétlenül szükséges implantátumok számát, amivel tovább csökkentjük a páciens fölösleges kiadásait. Tehát egy kis plusz befektetett idővel és tervezéssel megkíméljük a pácienst a kellemetlenségektől és nem várt kiadásoktól.

A CT felvétel továbblépést jelent a fogszabályozási tervek előkészítésében is, mivel 3 dimenzióban látjuk az elmozdításra váró fogak helyzetét.

Az EL-DENT Szájsebészeti és Implantológiai Centrumban használjuk a 3 dimenziós CT felvételt egy-egy kompikáltabb gyökérkezelés esetén is, mert tökéletes képet ad a foggyökerek helyzetéről, formájáról, a gyökércsatorna bemenetekről, amivel szintén le lehet rövidíteni azt az időt, amit a páciens a fogorvosi székben tölt.

És nem utolsó sorban a góckutatásban is nélkülözhetetlen, mivel igen pontosan láthatóak a legrejtettebb gyulladásos képződmények helyzetei is.

Az EL-DENT Szájsebészeti és Implantológiai Centrumban az Önök rendelkezésére áll ez a csúcstechnológia, amellyel leginkább a hozzánk forduló és bennünk megbízó páciensek érdekeit kívánjuk szolgálni. Felkészült, több éve együtt dolgozó fogorvos, szájsebész, implantológus kollégáink tudása garancia az Ön sikeres fogászati kezeléseire.