Fémmentes kerámia fogpótlások


fogpótlás, kerámia, cirkon korona

A fejlődő technológia biztosítja, hogy olyan pótlásokat adhassunk pácienseinknek, melyek a funkcionális és esztétikai követelménynek eleget tesznek, prognózisuk jó.

Napjainkban egyre inkább a fémmentes kerámia fogpótlások dominálnak,háttérbe szorítva  a fémkerámia koronákat. A fémkerámiák egyik hátránya, hogy helyet kell biztosítani a fémalapnak is, így ahhoz, hogy a kerámia kellő vastagságú legyen, sokszor többet kell egy fogból lecsiszolni a koronát. Másik nagy hátránya a marginális fémszegély, mely a látványt jelentősen ronthatja.

A fémkerámiákkal szemben a fémmentes kerámiáknak számos előnyük van. Esetükben nem alakul ki a fémekre jellemző korrózió, allergia, illetve, hogy a fémmentes porcelánpótlással jó színválasztás mellett tökéletes esztétikai hatást lehet elérni.

Az EL-DENT Szájsebészeti és Implantológiai Centrum saját fogtechnikai laboratóriumában készülnek a préskerámia héjak az Ivoclare IPS e.max rendszerrel. A laboratóriumi körülményeknek köszönhetően a kerámia héj egységes megjelenésű, természetesnek hat és megtévesztésig hasonlít az ép fogzománchoz.
Jelenleg az e.max préskerámiával érhető el a legszebb eredmény az esztétikai fogászatban. Ez a kerámiából készült héj rendkívül tartós és szép. Akár 15 évig is megtartja az eredeti állapotát, anélkül, hogy elszíneződne, vagy elkopna.
A préskerámia héj egyik nagy előnye, hogy csak minimális értékes foganyagot kell eltávolítani a héjak felhelyezése előtt. Így az eljárás fájdalommentes, gyors és hatékony.
Mosolytervező program segítségével Pácienseink egyéniségéhez leinkább igazodó kerámia héjakat tudunk készíteni, ami így nem csak esztétikus és élethű, hanem tökéletesen egyénre szabott is.